Vores gamle forsvarsklippe, anfører og klubmand, Per Nielsen har udgivet en bog, der er skrevet sammen med journalist, Søren Sorgenfri.
Det er Pers egen fortælling om bl.a. sin tid i Brøndby, men bogen er ikke kun er en succeshistorie om livet som fodboldspiller i Danmarks mest populære klub, men også en beretning om depression, spilleproblemer og brudte løfter for millioner af kroner. Sammen med anekdoterne fra omklædningsrummet og fodboldbanen er bogen en afslørende rundtur i klubbens kulisser fra tiden på toppen og en billet til første række i Brøndbys langvarige nedtur. Denne bog vil give dig et unikt indblik i livet som professionel fodboldspiller i en af Nordens største klubber.
Brøndby Support har fået lov at bringe et uddrag fra bogen og vi har fået doneret 5 bøger, som der trækkes lod om til Brøndby Supports store 20 års fødselsdagsweekend d. 4. og 5. maj
Mød Per Nielsen og få medlemsrabat
Lørdag d. 11 maj fra kl. 12.30 – 13.30 vil Per Nielsen sidde klar til at signere sin nye bog i Bog og Idé i City 2, Tåstrup. Og som medlem af Brøndby Support får du 10% rabat på bogen ved fremvisning af dit medlemskort eller kvittering for medlemskab.
Uddrag fra bogen (side 16 og 17):
“Jeg vil bare spille fodbold”
Det var tilfældigt, at det blev Brøndby IF. Jeg havde en barndomskammerat, som spillede der, og hans far var træner i klubben. Faren hev så mig med, fordi de stod og manglede drengespillere. Det blev hurtigt et naturligt samlingspunkt og ståsted i min barndom og ungdom. Det var lige rundt om hjørnet, så det var bare op på cyklen og af sted.
Jeg blev aldrig en ørn i folkeskolen, så det var rart med et sted at føle sig hjemme og få succesoplevelser. Det endte med at give mig i alt 32 år i Brøndby, og jeg har cyklet til og fra træning helt sindssygt mange gange og har brugt uoverskueligt mange timer i klubben. Som drengespiller i 80’ernes Brøndby trænede vi på skolerne rundt om i kommunen. Vi trænede på Gilhøj, på Brøndbyøster og Lindelund. Skolerne lå relativt tæt på, hvor jeg boede, så det var let at komme til træning, og jeg kunne godt lide det sammenhold, man havde allerede dengang. Jeg var en blanding af at være rodløs og en tryghedsnarkoman, så det det passede mig fint at have et sted at kalde mit. Jeg blev hængende, da mine kammerater stoppede med fodbolden eller ville prøve noget andet. Nogle af dem røg til Avarta, som egentlig var tættere på, hvor jeg boede, end Brøndby IF. Det har selvfølgelig hjulpet mig, at jeg var så dygtig som ungdomsspiller, at jeg stort set var på førsteholdet hele vejen igennem til seniorernes førstehold. Brøndby blev hurtigt mit ét og alt. Jeg kan tydeligt huske engang i folkeskolen, hvor min lærer tog fat i mig og sagde: “Per, du bliver kraftedme nødt til at gøre noget mere ud af din skole.” “Jeg er ligeglad, jeg skal bare spille fodbold.” Og sådan var der mange, der havde det dengang. Og hun sagde bare til mig: “Ja ja, det siger I alle sammen, I skal.”
Bjarne Jensen havde gået på samme skole, så de havde hørt historien før. Bjarne Jensen havde også kun haft øje for fodbolden og endte med at spille 556 kampe for Brøndby og har siden udfyldt forskellige roller i klubben, så de var ikke uvante med os knægte fra Brøndby IF og vores fodboldpassion,
men prøvede alligevel at få os til at tage os sammen. Det var umuligt.
Jeg lavede mine ting i skolen, så godt jeg kunne, men var også med til en del ballade og havde attituden, at hvis jeg ikke lige fik lavet mine lektier, så: “Nå ja, jeg skal jo alligevel spille fodbold.”
Set i bakspejlet kunne det være gået helt galt. Det er jo de færreste, der når målet og bliver professionelle. Alle unge fyre vil gerne spille fodbold og leve af det. Jeg havde ikke nogen idé om, at det ikke kunne lykkes. Det skulle jeg bare. Jeg endte alligevel med at tage en uddannelse og blev snedker. Det var også Brøndbys fortjeneste, at jeg fik den snedkeruddannelse, for på det tidspunkt havde klubben en idé om, at man skulle have en uddannelse, hvis man skulle spille fodbold i Brøndby. Det var i mange år en del af grundfilosofien i Brøndby med fodbold, sundhed og uddannelse som en
treenighed.
Brøndby skaffede mig en læreplads, og der stod jeg i knap fire år, men for mig var det fuldstændig ligegyldigt, for jeg havde stadig en klar idé om, at jeg skulle være professionel. Jeg fik tre år og otte måneder som lærling og spillede samtidig tre-fire år på det, der hed Danmarksserieholdet, hvor jeg
også havde en fantastisk tid.
»4 PER NIELSEN – BRØNDBY FOR EVIGT?« Af Per Nielsen i samarbejde med Søren Sorgenfri. 256 Sider. 249,95 kr. Udkommer 2. maj 2013 på forlaget People’sPress.
Se endnu et uddrag fra bogen på b.dk